LUMINA DIN LUMINA-CONCERT PSALTIC EXTRAORDINAR

CUMPĂRĂ BILETE

Selecteaza locurile

SAPTAMANA MARE

CONCERT PSALTIC EXTRAORDINAR

LUMINA DIN LUMINA

SALA PALATULUI, 30 APRILIE, ORA 19.30

Pe 30 aprilie portile Salii Palatului vor deveni neincapatoare pentru a putea oferi publicului, in Saptamana Mare un concert psaltic, de inalta incarcatura spirituala.

Experienta profunda si emotionanta prin care vom trece ascultand muzica bizantina alaturi de Parintele Vlad Rosu, Ribale Wehbe, Maria Coman precum si Corul Psaltic Tronos va ramane in mintile si sufletele noastra multa vreme de acum inainte.

Parintele Vasile Ioana va fi alaturi de noi in aceasta calatorie muzicala, vorbele sale fiind pansament pentru suflet.

Alături de invitati, pe scena Salii Palatului va urca grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române dirijat de arhid. Mihail Bucă.

Este un tânăr cu mari daruri primite de la Dumnezeu”, a spus PS Varlaam amintind studiile pe care Parintele Vlad Rosu le-a urmat și menționând că noul preot își va susține în curând cea de-a doua teză de doctorat în teologie precum si harul sau deosebit, interpretarea de muzica bizantina.

Iubesc și trăiesc muzica pentru a dărui emoție, dragoste si bucurie celor care o ascultă. După multe încercări, am găsit calea potrivită pentru a-mi îndeplini visul prin muzica bizantină, îmbinând pasiunea pentru cânt dar și ţelul de a promova grija faţă de minte și suflet prin continuitatea cultivării valorilor ortodoxe. ”, ne povesteste Maria Coman, considerata cea mai buna voce de la noi din tara ce ne intoarce la traditia bizantina.

Are 25 de ani. S-a născut într-o țară unde creștinii ortodocși sunt minoritari și călătorește în toată lumea, slăvindu-l pe Dumnezeu prin tradiția milenară a muzicii bizantine. Îi îndeamnă pe tineri să învețe cântarea Bisericii: „Nu cred că este nimic mai frumos decât să-l poți slăvi astfel pe Dumnezeu,” spune Ribale Wehbé, muzicolog și interpret de muzică bizantină și orientală.

Biletele pot fi procurate de la agenția de bilete a Sălii Palatului si online pe vandbilete.ro, entertix.ro, eventim.ro, salapalatului.ro și iabilet.ro.

Event Details
  • Days
    Hours
    Min
    Sec